piatok 26. decembra 2014

Špaldové slimáky

Skôr, ako vám sem pridám report z Vianoc, mám tu pre vás recept na špaldové slimáky. Silvester sa blíži (už zase samé prežieranie) a toto je vhodná zdravá náhrada pagáčov. Tieto slimáky som naposledy robila asi niekedy na jeseň, je čas si ich opäť zopakovať.


Potrebujeme:
125g špaldovej múky
3 PL kokosového oleja
1 KL soli
1 KL prášku do pečiva
trochu vody
šunku, syr, tofu... (podľa vlastného výberu, odporúčam tavený syr+šunka alebo šunka,mozzarella a údené tofu)
vajce na potretie

Z múky,oleja, soli a prášku do pečiva vypracujeme cesto. Vodu pridávame podľa toho, ako sa cesto spojí. Cesto vyvaľkáme, poukladáme naňho šunku, syr a zrolujeme. Zrolované cesto pokrájame na slimáky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajcom a pečieme v rúre asi 35 minút na 180°.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára